Αγαπητοί φίλοι είδη διανύουμε τον 2 μήνα του καλοκαιριού και αρκετοί από εσάς έχετε είδη ξεκινήσει την προετοιμασία των σκύλων σας πηγαίνοντας για κάποιο εκπαιδευτικό.
Το γνωστό σε όλους μας 90 το ξημέρωμα του Σαββατοκύριακου συγκεντρώνει κυνηγούς που δίνουν το ραντεβού εκεί για να πιουν τον πρωινό καφέ τους και να συνεχίσουν προς την Κωπαΐδα.
Έτσι όλοι σιγά σιγά φροντίζουμε να επαναφέρουμε στον σκύλο μας την φυσική του κατάσταση και να τον ετοιμάσουμε για την έναρξη της νέας κυνηγετικής σαιζόν.
Όμως πόσο έτοιμοι είμαστε εμείς για την νέα σαιζόν.
Ο κυνηγός είναι ένας αθλητής ο οποίος ανάλογα με το κυνήγι που κάνει καλείται να αντεπεξέλθει σε διαφορετικές εδαφολογικές συνθήκες την κάθε φορά και να είναι σωματικά στην καλύτερη φόρμα που μπορεί.
Για να το πετύχει αυτό πρέπει ο οργανισμός του αρχικά να ξεκινήσει πρόγραμμα σωστής διατροφής και άσκησης.
Όσο το δυνατόν πιο λίγα κιλά κουβαλάμε, τόσο το καλύτερο για εμάς, καθώς η αντοχή μας στην κούραση είναι μεγαλύτερη.
Όσοι από εσάς κυνηγάτε πέρδικα γνωρίζετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καλή φυσική κατάσταση, διότι το συγκεκριμένο κυνήγι είναι από τα πιο απαιτητικά και ο κυνηγός καλείται να ανέβει σε απότομες πλαγιές, σε βραχώδεις περιοχές και γενικά σε πολύ ανώμαλα εδάφη.
Αλήθεια πόσοι από εσάς στην προσπάθεια σας να ανεβείτε μια απότομη πλαγιά ενός βουνού αισθανθήκατε να μην σας βαστούν τα πόδια σας, τα γόνατα σας κομμένα και την ανάσα σας να κόβεται, με αποτέλεσμα το κάθισμα σε κάποιο βραχάκι για να πάρετε μια ανάσα και να συνεχίσετε.
Κατά δεύτερον θα πρέπει να σκεφτούμε πόσο πολύ καταπονείται η καρδιά μας στην προσπάθεια μας να αντεπεξέλθουμε σε ένα πολύωρο κυνήγι.
Επίσης μην ξεχνάμε και το κάπνισμα το οποίο αρκετοί συνηθίζουν, πόσο επιβλαβής επιπτώσεις έχει για την υγεία μας και πόσο πολύ μας επηρεάζει.
Για αυτό προτείνω μαζί με την φυσική κατάσταση που ξεκινάμε στον σκύλο μας να ξεκινήσουμε και την δική μας.
Αρχικά θα πρότεινα σε όλους να ξεκινήσετε κάνοντας κάποιο ιατρικό τσεκ απ ώστε να γνωρίζετε σε ποια κατάσταση βρίσκεστε.
Είναι σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας για να μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε.

Φιλικά
Μαίρη Βαρνάβα