Από κ teris

Πρόβλημα στο Απόρτ

Κύριε Πετρόχειλε για σας. έχω ένα αγγλικό Σέττερ 8 μηνών πρόλαβα και τον έβγαλα φέτος λίγο για κυνήγια και όλα καλά σε φέρμα έρευνα, εκτός από απορτ, δεν ξέρω τι να κάνω ενώ μου σήκωσε πουλιά τα ντουφέκισα πήγε τα μύρισε αλλά δεν τα βάζει στο στόμα δεν ξέρω γιατί? Και παιχνίδια που του πετώ δεν μου τα φέρνει ακριβώς το ίδιο. Τι άλλο να δοκιμάσω?

Κατ αρχήν πρέπει να έχουμε ένα σκύλο υπακούω και χαρούμενο του. Δεν θα πάψω να τονίζω τη σημασία που έχει η βασική εκπαίδευσή του σκύλου μας.

Εφόσον φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο τότε θα πρέπει να ερεθίσουμε το ζώο μας παίζοντας μαζί του με ένα τραυματισμένο ζωντανό θήραμα και να το κάνουμε να το κυνηγήσει για να το πιάσει, θα του το ρίχνουμε δεξιά κι αριστερά παίζοντας εάν πάει το θήραμα από πάνω και δεν το πιάνει τότε θα πάμε θα το πάρουμε εμείς και θα συνεχίζουμε το παιχνίδι.

Όταν το πιάσει το καλούμε απαλά κοντά μας του το παίρνουμε χαϊδεύοντας το και το βάζουμε να ξαπλώσει μπροστά στο θήραμα το οποίο έχουμε αφήσει στο έδαφός.

Όταν αυτό επιτευχθεί με ζωντανό θήραμα τότε το δοκιμάζουμε πάλι σε νεκρό.

Η άσκηση μπορεί να γίνει δύο έως τρείς φορές την ημέρα το πολύ. Εάν ο σκύλος επιμένει να μην πιάνει το θήραμα, τότε θα χρειαστεί να το περάσουμε από κατευθυνόμενο απόρτ, πράγμα το οποίο θέλει εξειδικευμένο επαγγελματία.