Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 5η ειδική έκθεση εκτροφής Κούρτσχααρ στο MEC Παιανίας στα πλαίσια της Diana, αφού για άλλη μια φορά οι Κουρτσχααράδες από όλη την Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, δήλωσαν βροντερό παρών, αφού οι συμμετοχές των σκύλων έφθασαν 45 τον αριθμό.

Η οργάνωση της εκδήλωσης χαρακτηρίστηκε από τον κριτή Σ. Μακαρίτη (πρόεδρο της επιτροπής κριτών μορφολογίας), από τους θεατές και τους συμμετέχοντες άριστη. Όλα τα σκυλιά που παρουσιάστηκαν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΛΗΣ και ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ κέρδισε ο DON EYOSMOS, Το ΚΑΛΥΤEΡΟ ΦΥΛΗΣ και ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΘΗΛΥΚΩΝ κέρδισε η ΜΙΣΤΥ. Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ το κέρδισε η ΜΙΣΤΥ του κ. Α.Αθανασίου - Γ.Νιάνιου..

Ο Όμιλος παρά την οικονομική κρίση απένειμε σε όλους τους νικητές κύπελα και πλακέτες, ως αναμνηστικό έπαθλο αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης. Το Δ.Σ του ομίλου θεωρεί ότι η προσπάθεια που κάνει για την προώθηση, βελτίωση και εξέλιξη της φυλής βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, αφού όλα τα σκυλιά που παρουσιάστηκαν ήταν Ελληνικής εκτροφής και κατά δήλωση του κριτή σε υψηλό επίπεδο. Ο ιδανικός σκύλος για όλους μας είναι αυτός που συνδυάζει μορφολογία και εργασία. Στα Κούρτσχααρ αυτός ο συνδυασμός είναι απόλυτα επιτυχημένος, αφού τα περισσότερα σκυλιά της εκδήλωσης έχουν παρουσιαστεί σε αγώνες αλλά και οι ιδιοκτήτες τους σε συζήτηση που είχα μαζί τους μου επιβεβαίωσαν τα υψηλά κυνηγετικά τους ένστικτα

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία της νεαρής Ναταλίας Αρουζίδη στους νέους χειριστές. Ο Γιάννης Φραγγίδης χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την ελπιδοφόρο παρουσιάστρια. Συγχαρητήρια στους γονείς της μικρής που και οι δύο είναι μέλη του ομίλου, αγαπούν τα Κούρτσχααρ, την κυνοφιλία και το περνούν κατάλληλα στο παιδί τους.

Ο κριτής Στέλιος Μακαρίτης εξέταζε τα σκυλιά με πολύ λεπτομέρεια , ήταν πολύ επεξηγηματικός αλλά αυτό που άρεσε πολύ στους εκθέτες και στους θεατές ήταν, ότι κάθε φορά που έκανε κατάταξη εξηγούσε για ποιο λόγο το σκυλί πήρε την ανάλογη θέση. Το Δ.Σ τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του και ως αναμνηστικό, του απένειμε ξύλινη πλακέτα. Αμέριστη η συνεισφορά της Μαίρης από Αθήνα και της Ράνιας από Μυτιλήνη που αποτελούσαν την γραμματεία του ομίλου. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από την οικογένεια των Κουρτσχααράδων.

Ο υπεύθυνος στίβου Γιάννης Φραγγίδης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αφού ήταν αυτός που εκφωνούσε τις αξιολογήσεις του κριτή με εξαιρετικό τρόπο, κάνοντας την εκδήλωση ακόμη ποιο ευχάριστη.

Τον ευχαριστούμε θερμά διότι είναι πάντα κοντά στον όμιλο.

Η παρουσία του ομίλου με περίπτερο στην Diana θεωρείται απαραίτητη, διότι είναι ραντεβού που κάθε χρόνο ενώνει όλους τους φίλους της φυλής από όλη την Ελλάδα. Είναι πλέον σημείο συνάντησης όπου ανταλλάσσονται απόψεις και παράλληλα βοηθάει οικονομικά τον όμιλο.

Φέτος το περίπτερο επισκέφθηκαν πολλά από τα μέλη του αλλά και πολλοί κυνόφιλοι οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για την φυλή και ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για αυτήν, πολλοί δε από αυτούς έγιναν και μέλη.

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές της DIANA για την παραχώρηση του περιπτέρου και του χώρου διοργάνωσης της έκθεσης. Ευχαριστούμε θερμά επίσης όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Επόμενο ραντεβού στις 29 Μαϊου για την Ετήσια Εθνική Έκθεση εκτροφής στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Γ. ΝΙΑΝΙΟΣ

Πρόεδρος ΟΚΕ

.