Από κ Γιάννης

Πρόβλημα στο Απόρτ

Γεια σας κ.Πετροχειλε Έχω αποκτήσει ένα σεττερ αρσενικό 2,5 χρονών σε Όλα είναι ένταξη, μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα βάζει δόντι στο ορτύκι, μια φορά πήγα να το πάρω και το μισό το έφαγε θα δω τι γίνεται και με τα μεγάλα θηράματα...σας παρακαλώ τι μπορώ να κάνω γι αυτό. Σας ευχαριστώ...

Απάντηση:

Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που έδωσα στον πρώτο συνάδελφο.

Από κ Χρ. Δρακόπουλος

Πρόβλημα στην στέγαση.

Το καινούργιο μου σκυλάκι είναι ένα σέτερ 3ων ετών και αντικατέστησε την άλλη σκυλίτσα μου που πρόσφατα μας άφησε σε ηλικία 11 ετών από συστροφή στομάχου. Η νέα σκυλίτσα μου αρνείται πεισματικά να μπει μέσα στο σπιτάκι της παλαιότερης παρά το γεγονός ότι έχει δεόντως απολυμανθεί και καθαριστεί. Με τρυφερότητα και με λιχουδιές που πέταξα μέσα στο σπιτάκι το μόνο που γινόταν ήταν να πλησιάζει με επιφυλακτικότητα και με τεντωμένο το κορμί της μύριζε και απομακρυνόταν. Οι βροχές έχουν έλθει και η νέα μου σκυλίτσα κουλουριάζεται έξω σε μια γωνία τρεμάμενη.

Παρακαλώ κ. Πετρόχελο τι τρόπος υπάρχει προκειμένου το σκυλάκι να στεγαστεί στο υπάρχον σπιτάκι ;

Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Απάντηση:

Θα την βάλετε με τη βία σπρώχνοντας την μέσα στο σπιτάκι της στο οποίο θα έχετε κάνει ένα στρώμα από πριονίδι τριάντα έως σαράντα εκατοστών πάχους. Θα έχετε κατασκευάσει ένα πορτάκι από σιδερένιο πλέγμα (Δάρινγκ) πέντε επί δέκα εκατοστών με το οποίο θα κλείσετε την πόρτα ώστε αυτή να μην μπορεί να βγει, κατ αυτόν τον τρόπο θα την αφήσετε ελεγχόμενη μέσα εκεί τουλάχιστον για δύο με τρεις ώρες. Έτσι θα καταλάβει ότι κι ότι εκεί μέσα δεν κινδυνεύει από τίποτα αλλά αντίθετα είναι πολύ πιο ζεστά και πιο άνετα. Μετά από αυτό μπορείτε να αφαιρέσετε το πλέγμα της πόρτας και να τις επιτρέψετε να βγει. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά από λίγο θα μπει μέσα μόνη της.

Θα φροντίσετε το πορτάκι του σπιτιού της σκύλας να είναι τόσο ψηλό και με ανάποδο γύρισμα προς τα μέσα ώστε να μη βγαίνει έξω το πριονίδι. Μη χρησιμοποιήσετε κάποια μοκέτα γιατί αυτή θα υγρανθεί από τα πόδια της σκύλας και από το τρίχωμά της και δε θα θελήσει να μπει μέσα και να βρίσκεται στο βρεγμένο δάπεδο. Επίσης το σπιτάκι δεν πρέπει να εφάπτεται στο έδαφος αλλά με ποδαράκια να είναι υπερυψωμένο τουλάχιστον είκοσι εκατοστά από το έδαφος. .