Από κ ς. Μακρή Κύπρος.
Ανυπόφορο γαύγισμα
Αγαπητέ κ. Πετρόχειλε,
Βρίσκομαι σε πολύ δυσμενή θέση και θα εκτιμούσα την βοήθεια σας. Η κυνηγετική μου παρέα κατέχει 5 Κούρτσχααρ από εξαιρετικά αίματα. Δυστυχώς 3 από αυτά (μάνα και 2 αρσενικοί απόγονοι) κουβαλούν μαζί τους ένα άσχημο χαρακτηριστικό το οποίο μας έχει βάλει σε μπελάδες με την αστυνομία.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε ένα αγροτικό διπλοκάμπινο όχημα στο οποίο έχουμε τοποθετήσει κούτα μεταφοράς σκύλων στον πίσω χώρο φόρτωσης και βάζουμε μέσα τα σκυλιά όταν πηγαίνουμε για κυνήγι. Τα τελευταία δύο χρόνια το θηλυκό σκυλί εντελώς αναπάντεχα άρχισε να γαυγίζει μόλις βάζαμε μπρος την μηχανή του οχήματος. Κάτι το οποίο δεν έκανε για αρκετά χρόνια. Θυμώσαμε στο σκυλί αλλά αυτό δεν βοήθησε καθόλου.
Ένα χρόνο αργότερα, άρχισε γαύγισμα ο ένας αρσενικός σκύλος (απόγονος της πρώτης). Τα σκυλιά γαυγίζουν μόλις βάλει μπρός η μηχανή και συνεχίζουν ασταμάτητα μέχρι να φτάσουμε στην περιοχή που θα εξορμήσουμε. Το ίδιο συμβαίνει και στον δρόμο επιστροφής..
Φέτος το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Και το τρίτο σκυλί (απόγονος της πρώτης και αδελφός του προαναφερθέντος αρσενικού) άρχισε να γαυγίζει. Έφτασα σε σημείο να καθίσω μαζί με τα σκυλιά στην κούτα μεταφοράς με την ελπίδα ότι θα τα καθησυχάσω. Δοκίμασα κολάρο ηλεκτρικό. Δοκίμασα κολάρο με υπερήχους. Κολάρο με citronella. Καμία ανταπόκριση.
Δυστυχώς φέτος δεν το ανέχτηκε άλλο οι γειτονιά και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Μας προειδοποίησαν ότι πρέπει να σταματήσει το ενοχλητικό γαύγισμα ή θα μας προσάψουν κατηγορίες. Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή παρά να χαρίσουμε τα σκυλιά.
Ελπίζω ότι με την απέραντη εμπειρία σας ότι ίσως να έχετε συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν και να το έχετε αντιμετωπίσει επιτυχώς.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:
Για να μην έχετε αποτέλεσμα με τη χρήση του ηλεκτρονικού κολάρου σημαίνει ότι δεν το έχετε κάνει σωστά. Θα πρέπει όλοι οι σκύλοι οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο κλουβί να φύρανε κόλλαρα. Οι λαιμοί τους στο σημείο επαφής με τα ηλεκτρόδια πρέπει να βρεγμένοι έτσι ώστε αυτά να έχουν σωστή επαφή με το δέρμα του σκυλού το δε χειριστήριο να το κρατάτε εσείς στα χεριά και να χτυπάτε κάθε φόρα εκείνο το ζώο το όποιο γαυγίζει. Το αυτόματο ηλεκτρονικό κολάρο το όποιο ενεργοποιείται με τη φωνή δεν μπορεί να σας χρησιμεύει στην προκείμενη περίπτωση. Όταν το εφαρμόσετε σωστά θα λύσετε το πρόβλημα σας. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία πάρτε με στο Τηλ 6932434320 .