Από κ Σπύρο.
Πρόβλημα στο απορτ
Πήγα σκυλί που έκανε απορτ σε εκπαιδευτή και με πήρε τηλ μετά από 15 μέρες να πάω να το πάρω ότι δεν κάνει τίποτα εκπαιδευτής 20 χρόνια πείρα και φίλοs στενού μου συγγενή. Από τότε που το πήρα δεν κάνει απορτ, πιάνει το πουλί και το αφήνει. Αν είναι ζωντανό το μασάει. Το σκυλί τώρα είναι 19 μηνών, μπορώ να κάνω κάτι.
Ευχαριστώ
Απάντηση:.
Θα πρέπει ο σκύλος σας καταρχήν να μην έχει αναστολές να μην είναι φοβισμένος και να αισθάνεται χαρούμενος. Θα τον βγάζετε στον κυνηγότοπο και δεν θα του μιλάτε καθόλου ούτε θα τον προτρέπετε να ψάξει ούτε θα του πετάτε πέτρες για να του υποδείξετε να ψάξει . Θα τον φέρνετε όσο συχνότερα μπορείτε με το άγριο θήραμα και κάποια στιγμή θα εξωτερίκευση τα ένστικτα του . Όταν αυτό συμβεί και ο σκύλος αρχίζει να κυνηγού με παθός και να έχει διάρκεια και κυνηγητικό ρυθμό και εφ όσον άλλες ώρες έχετε τελειοποιήσει τη βασική του εκπαίδευση τότε πολύ μαλακά και προσεκτικά θα προσπαθήσετε να βελτιώσετε τη συμπεριφορά του μπροστά στο θήραμα ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο . Ένα φοβισμένο σκυλί δεν κυνηγού ποτέ και το θέαμα το όποιο παρουσιάζει είναι λυπηρό.
Αστάθεια στη φέρμα
Από κ Γιώργο.
Σας χαιρετώ. Έχω ένα θηλυκό Κούρτσχααρ δυο και μισό χρονών εδώ και αρκετό καιρό μου παρουσιάζει αστάθεια στη φέρμα συγκεκριμένα υπάρχουν φορές που θα φερμάρει και φορές που θα ξεπετάξει το θήραμα καθώς κάνει ερεύνα χωρίς να φερμάρει και αν φερμάρει μένει λίγο διάστημα και ορμά στο θήραμα. Αυτό παρατηρείται στο φτερωτό. Επίσης η ούρα της τρέμει καθώς είναι σε φέρμα μερικές φορές και δίνει την εντύπωση ότι δεν εντόπισε με σιγουριά το θήραμα. Οι έξοδοι της είναι συχνοί στο βιότοπο. Θα ήθελα την γνώμη σας αν σε τέτοια ηλικία με συνεχή επαφή στο θήραμα μπορεί να διορθωθεί και με τι τρόπο? Κάτι τελευταίο δόθηκε περισσότερη έμφαση στο λαγό στο συγκεκριμένο σκυλί.
Απάντηση:
Η σταθερότητα φερμας μπορει να γινει και στα 3 και στα 4 χρονια βεβαιως θα πρεπει ο σκυλος να περασει ολοκληρωμενη εκπαιδευση ,βασικη υπακοη και εκπαιδευση κυνηγιου και τοτε θα εχετε αριστα αποτελεσματα ..