Νέα προηγμένα συστήματα και νέες εγκύκλιοι στο πλευρό των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων για την πρόληψη και την καταστολή των παράνομων ενεργειών έναντι του θηράματος και του φυσικού περιβάλλοντος.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ επιμορφωτικό σεμινάριο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της δύναμης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερο σημείο της ενημέρωσης των Θηροφυλάκων αποτέλεσε η πολύπλευρη χρήση και το πλήθος των εφαρμογών του συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης του στόλου οχημάτων της Ομοσπονδίας με το οποίο επιτυγχάνεται αρτιότερη θηροφύλαξη, μέσω της συντονισμένης κινητοποίησης των φυλάκων θήρας αλλά και αποτελεσματικότερη οικονομική διαχείριση των οχημάτων της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, το πλέον σημαντικό είναι η εξασφάλιση παροχής ασφάλειας των Θηροφυλάκων καθώς ο Θηροφύλακας που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει την δυνατότητα ειδοποίησης των πλησιέστερων οχημάτων της Θηροφυλακής και κατεύθυνσης των οχημάτων στο σημείο ανακοίνωσης κινδύνου.
Επιπλέον, μέσω του πλοηγού του συστήματος θα δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό θηροφύλακα να μπορεί να δηλώσει, με ένα απλό πάτημα στην οθόνη, την παρουσία κατηγορίας ζώων (αλεπού, λαγός, κ.λπ.) με αποτέλεσμα την αυτόματη γεωκωδικοποίηση του σημείου και την εμφάνιση της συγκέντρωσης πληθυσμών στο διανυσματικό χάρτη του Λογισμικού, που μπορούν στην συνέχεια να μας κατευθύνουν στοχοποιημένα πλέον στην περιοχή που χρήζει την έρευνα και την λήψη των απαραίτητων  διαχειριστικών ενεργειών υποβοήθησης των θηραματικών πληθυσμών.
  Επίσης, αναλύθηκαν νομικά ζητήματα που υφίστανται κατά την άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων τόσο από Νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας όσο και από Εισαγγελικούς λειτουργούς με στόχο την πληρέστερη επαγγελματική κατάρτιση των Θηροφυλάκων.

- Ο Πρόεδρος –


                   - Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
 Πλούμπης Ανδρέας
 .