Ένα κυνοφιλικό αντάμωμα διοργανώθηκε για την προάσπιση της κυνηγετικής κυνοφιλίας και για την τόνωση του κυνηγετικού ενδιαφέροντος, αλλά προπάντων για την μεταλαμπάδευση γνώσεων και τεχνογνωσίας απέναντι στον κυνηγετικό σκύλο.
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα μας συρρικνώνει καθημερινά τις κυνοφιλικές εκδηλώσεις. Ας αναλογιστούμε 10 χρόνια πριν, το 2004, πόσες εκδηλώσεις κυνηγετικού κυνοφιλικού ενδιαφέροντος διοργανώνονταν για τον ίδιο σκοπό που προαναφέραμε. Έτσι κάθε τέτοιο εγχείρημα αντιμετωπίζει εξ αρχής μια δυσπιστία του αν όλη αυτή η εκδήλωση θα στεφθεί με επιτυχία.
Τελικά όμως ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την εκδήλωση και το πρωί της 27η Ιουλίου στο προκαθορισμένο ραντεβού, ολοένα και τα αυτοκίνητα πύκνωναν. Ομιλητές του σεμιναρίου επιλέχθηκαν άτομα που ασχολούνται ενεργά και έχουν δώσει δείγματα γραφής στη φυλή που προασπίζονται.
Τις Αγγλικές φυλές ανέλυσε και εξέτασε ο πλέον διακεκριμένος εκτροφέας και εκπαιδευτής κ. Θωμάς Πετρόχειλος μαζί με την ακούραστη σύζυγό του που τον ακολουθεί εδώ και τόσα χρόνια στα χωράφια, με μοναδικό σκοπό αυτή η οικογένεια να κρατήσει τον κυνηγετικό σκύλο ψηλά στο ενδιαφέρον του κάθε κυνηγού. Οι αναλύσεις του κ. Πετρόχειλου για την εργασία του κυνηγετικού σκύλου είναι πάντα αναλυτικές, μακροσκελείς και σκιαγραφούν πλήρως το πορτραίτο του κάθε εξεταζόμενου σκύλου, που σκοπό δεν έχει μόνο να δείξει την κακή πλευρά του αλλά να εμφανίσει και τις αρετές του αλλά και το που ο κάθε κυναγωγός πρέπει να βάλει δουλειά ώστε ο σκύλος του να γίνει ακόμα καλύτερος.
Στις Ηπειρωτικές φυλές, για τα Επανιέλ Μπρετόν, ομιλητής ήταν ο εκτροφέας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, που και αυτός με τη σειρά του,  τα τελευταία χρόνια κάνει την προσπάθεια του ώστε να αναδείξει το ταλέντο και τις αρετές αυτού του τόσο μικρόσωμου σκύλου, αλλά με πολύ μεγάλη καρδιά και πάθος για το κυνήγι. Μίλησε με λεπτομέρειες για τη φυλή του Επανιέλ Μπρετόν και ενδελεχώς για τον κάθε σκύλο που του δόθηκε η ευκαιρία να εξετάσει.
Για τις φυλές Κούρτσχααρ και Ντράχτααρ ομιλητής ήταν ο εκτροφέας κ. Κωνσταντίνος Καλφόπουλος . Ο ομιλητής, λόγω των συγκεκριμένων φυλών, μίλησε για το κομμάτι που διακρίνει αυτές τις φυλές, το οποίο είναι παγκοσμίως αποδεκτό και εξεταστέο , η λεγόμενη πολυχρηστικότητα. Ότι αυτές οι φυλές δηλαδή εκτός από σκύλοι φέρμας πρέπει να αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μπορούν να εργαστούν ισάξια και στο κυνήγι τριχωτού και στο κυνήγι υδροβίου. Γι αυτό εκτός των άλλων έδειξε και στους παρευρισκόμενους πως δουλεύουμε έναν σκύλο στην ιχνηλασία και τους εξήγησε τον τρόπο εκπαίδευσης.
Τελικά το σεμινάριο τελείωσε με κάποιες τιμητικές πλακέτες στους σκύλους που έδειξαν μια καλύτερη παρουσία. Στόχος όμως αυτής της εκδήλωσης δεν ήταν ο συναγωνισμός , αλλά η μεταλαμπάδευση της γνώσης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να δοθεί για τη χορηγία της ξηράς τροφής Earthborn, που στήριξε με τα δώρα της αύτη την εκδήλωση όπως επίσης και το χορηγό επικοινωνίας Κυνηγετικά Νέα που επικοινώνησε το γεγονός και βοήθησε στην διεξαγωγή του. Πρέπει να τονιστεί ότι δυστυχώς λόγω οικονομικών συγκύριων δεν έγινε εφικτό να βρεθούν και άλλες χορηγίες για να καλυφθούν πλήρως τα έξοδα της εκδήλωσης.
Ελπίδα και του χρόνου να δημιουργηθεί και πάλι αυτή η εκδήλωση και να βρεθούν περισσότερες  χορηγίες, ώστε να μην χρειαστεί να υπάρχει κανένα τίμημα από όλους τους συμμετέχοντες, με σκοπό την ισομερή κάλυψη των εξόδων.
Οι σκύλοι που άρεσαν στους εξεταστές ήταν οι εξής:
Τερέν 1 με εξεταστή τον κ. Θωμά Πετρόχειλο
Ρακ, Πόιντερ, ιδιοκτήτης κ. Ρήγας
Theo, Πόιντερ, ιδιοκτήτης κ. Μιχάλης
Φοίβος, Αγγλικό Σέττερ, ιδιοκτήτης κ. Τρίκας

Τερέν 2 με εξεταστή τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο
Λίτα, Επανιέλ Μπρετόν, ιδιοκτήτης κ. Ζαμπέτας
Pepsi, Επανιέλ Μπρετόν, ιδιοκτήτης κ. Φλάμπουρας
Ήρα, Επανιέλ Μπρετόν, ιδιοκτήτης κ. Τριφιάτης

Τερέν 3 με εξεταστή τον κ. Κώστα Καλφόπουλο
Tisa, Κούρτσχααρ, ιδιοκτήτης κ. Μάκης Κωνσταντάτος
Madam, Επανιέλ Μπρετόν, ιδιοκτήτης κ. Λευτέρης Πιτσόγιαννης
Orestis, Κούρτσχααρ, ιδιοκτήτης κ. Ι.Βουδούρης
Κλαίρη, Επανιέλ Μπρετόν, ιδιοκτήτης κ. Πρίφτης
Λάουρα, Επανιέλ Μπρετόν, ιδιοκτήτης κ. Ι.Βουδούρης.