Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλφόπουλος

O Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας διοργάνωσε , όπως και κάθε χρόνο τις δύο τελευταίες εκθέσεις της φετινής χρονιάς, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο στις 14 & 15 Νοεμβρίου 2015.   
Το Σάββατο, λοιπόν, διοργανώθηκε η Έκθεση Ελληνικής Εκτροφής στην οποία συμμετέχουν μόνο σκύλοι, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο ελληνικό γεννεολόγιο, έχουν δηλαδή ελληνικό pedigree. H συγκεκριμένη έκθεση διοργανώνεται τα τελευταία 14 χρόνια, και παρουσιάζει αυξανόμενους αριθμού συμμετοχής, παρόλη την οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα μας. 
Την συγκεκριμένη ημέρα συμμετείχαν συνολικά 350 σκύλοι, όλων των φυλών. Στην ομάδα 7, των κυνηγετικών σκύλων συμμετείχαν 25 σκύλοι από τη φυλή του Αγγλικού Σέττερ, του Γερμανικού Κοντότριχου Δείκτη Κούρτσχααρ, του Επανιέλ Μπρετόν, του Ιρλανδικού Σέττερ και του Πόιντερ. Στα τελικά της ομάδας 7 τις 4 πρώτες θέσεις κατέκτησαν αντίστοιχα το Αγγλικό Σέττερ, το Ιρλανδικό Σέττερ, το Πόιντερ και το Κούρτσχαρ. Κριτής των τελικών ήταν ο κ. Anatoli Zhuk από την Λευκορωσία..
Την επόμενη μέρα, η έκθεση ήταν Διεθνής, που σημαίνει ότι συμμετείχαν και σκύλοι ξένης εκτροφής. Οι συμμετοχές ήταν συνολικά 430, ενώ την ομάδα 7 εκπροσώπησαν 21 σκύλοι. Στα τελικά της ομάδας 7, τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν το Πόιντερ, το Επανιέλ Μπρετόν, το Κούρτσχααρ και το Ιρλανδικό Σέττερ.  Κριτής ήταν η κ. Annamaria Tarjan από την Ουγγαρία.
Για ακόμη μια φορά πρέπει να τονίσουμε ότι οι εκθέσεις δεν είναι καλλιστεία ομορφιάς, αλλά μια αξιολόγηση που βασίζεται στο μορφολογικό πρότυπο της κάθε φυλής. Οι εκτροφείς με μεράκι, όραμα κι επιμονή προσπαθούν για τη διάδοση της αγαπημένης τους φυλής, αλλά και γενικότερα της οργανωμένης και μη κυνοφιλίας.
Εξαιρετική για ακόμα μια φορά ήταν η διοργάνωση της έκθεσης από την κ. Ιωάννα Γαλανού και τον κ. Νίκο Ιωαννίδη, πρόεδρο και ταμία αντίστοιχα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πραγματοποιηθούν όλες οι εκθέσεις. Φυσικά και χωρίς την συμμετοχή των εκθετών, των εθελοντών, του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του γραφείου, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καμία έκθεση.
Συγκινητική στιγμή της τελευταίας ημέρας, και λίγο πριν την ανάδειξη του καλύτερου σκύλου της έκθεσης, ήταν η απονομή στον Καλύτερο Σκύλο της χρονιάς 2014 από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, σε ένα σκύλο ξένης εκτροφής αλλά ελληνικής ιδιοκτησίας, τον Mynyddhafs King of the Ring, ένα αμερικάνικο ακίτα, το οποίο για δεύτερη χρονιά κατέκτησε την πρώτη θέση στον βαθμολογικό σύστημα του KOE.
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για του χρόνου τον Μάιο με ακόμα περισσότερες συμμετοχές.
Στο επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε διεξοδικά τι μαθαίνει κάποιος πηγαίνοντας σε μια έκθεση σκύλων..